Üniversitemiz Tıp Fakültesi 33. Dönem Mezunlarını Uğurladı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi 33. Dönem mezunlarını düzenlenen bir törenle uğurladı.

Üniversitemiz Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonunda Pandemi kurallarına uygun olarak yapılan mezuniyet törenine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal ÜSTÜNDAĞ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE, Üniversitemiz Yöneticileri, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE, bu yıl 155 genç doktoru mezun etmenin haklı gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Fakültelerinden şimdiye kadar ülkemizin sağlık gücüne 2966 pratisyen hekim ve 1401 uzman doktor olmak üzere 4367 hekim kazandırmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ ise Hekimlik mesleğinde sevgi, saygı, hoşgörü ve fedakârlığın çok önemli olduğuna vurgu yaparak, Hekimlik mesleğinin, sürekli kendini yenileyen ve en hızlı gelişme gösteren mesleklerden biri olduğunu söyledi.

Mezun öğrencilere seslenen Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ; “Genç hekimler, sizlerle gurur duyuyorum. Bizlere bu gururu yaşattığınız için sizlere, bin bir güçlüklerle sizleri yetiştiren ailelerinize, hocalarınıza ve katılımlarıyla bizleri onurlandıran sevgili konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya GÜRGÖZE, hekimlik andını mezun öğrencilere okuttu.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni, mezun olan öğrencilere Üniversitemiz yöneticileri ve öğretim üyeleri tarafından diplomalarının verilmesi ve ardından gerçekleştirilen kep atma töreni ile sona erdi.