DÖNEM I, II ve III ÖĞRENCİLERİNE SINAVLARLA İLGİLİ DUYURU!

DAHA ÖNCE DÖNEM I, II ve III ÖĞRENCİLERİNE SINAVLARLA İLGİLİ YAPILAN DUYURU’NUN 10. MADDESİ AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMİŞTİR.

1- I., II. ve III. Dönem 2020-2021 sonbahar döneminde sınav takvimimize göre kurul sınavları internet üzerinden Çevirimiçi Sınav Sistemi vasıtasıyla online olarak yapılacaktır. Sınav takvimi Tıp Fakültesi 2020 - 2021 Eğitim Yılı Eğitim Rehberinde verilmiştir.

2-Sisteme http://ue.firat.edu.tr/ adresinden giriş yapabilirsiniz. Akademik Learning Management System (ALMS) sistemine giriş yapabilmeniz için kullanıcı adınız okul numaranız ve şifreniz ise OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) de kullandığınız şifrenizdir.

3- Sınavlardan bir gün önce sistemi tanımanız ve yabancılık çekmemeniz için deneme sınavı yapılacaktır.

4- Sınavla ilgili gerekli tedbirleri (bilgisayar ve internet altyapısını temin etme) almak öğrencinin sorumluluğundadır. Sınav esnasında internet bağlantısı veya elektrik kesintisi sorunlarına karşı önlem almanız gerekmektedir. Bunun için şarjı tam dolu olan bir dizüstü bilgisayar ve en az 3G internet bağlantınızı hazır etmenizi öneririz.

5- Sınava bilgisayar veya telefondan girilecekse kamera sisteminin bulundurulması zorunludur. Sınav anında kamera ve mikrofon  açılarak anlık kimlik kontrolü sağlanabilir.

6- Sizlere duyurulan sınav takvimine göre her kurulun sınavı sistem üzerinden belirtilen gün ve saatte açılacak, sınav süresince açık tutulacak ve sonra kapatılacaktır. Tüm öğrencilerin sınavı aynı anda başlayıp aynı anda sonlandırılacaktır. Bu nedenle sınavı kaçırmamak adına sınav saatinden en az 15 dakika önce sisteme girerek hazır olmanızı öneririz.

7- Sınava ancak belirtilen sınav zaman dilimi içerisinde girebilirsiniz. Sınav süresi belirtilen saatte sona ereceğinden bu zaman dilimi dolmasına rağmen sınavınız bitmemiş ise sınavınız orada kesilecektir. Bu nedenle sınava tam sınav başlangıç saatinde girmenizi öneririz. Sınava, sınav başlangıç saatinde değil de daha sonra girenlere ek süre verilmeyecektir.

8- Online kurul sınavlarına mazeretlerinden dolayı giremeyen/girmeyen öğrencilere Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’nin 14 ve 19 uncu madde hükümleri uygulanacaktır.

9- Sınavlarda baraj sistemi uygulanmayacaktır.

10-  Her sorunun süresi 50 saniyedir. Uygulama sınavı soruları teorik sınav soruları içerisinde yer ALABİLİR. Sistemsel sorunlar yaşanmaması için her bir soruda 3 dakikadan fazla beklenmemesi tavsiye edilir.

11- Sınavı yapılacak ilgili kurulun anabilim/bilim dallarının ders ağırlıklarına göre soru sayısı belirlenecektir.

12- Sınav sırasında sorular randomize olarak gelecektir. Şıkların yeri her öğrencide değişik olabilecektir. Sınav esnasında bir sonraki soruya geçmek için ilgili soru cevaplanmalı sınav süresince herhangi bir soruya geri dönüş yapılamayacağı bilinmelidir.

13- Sınav ekranı sınav süresince kayıt altına alınacak ve sınav ihlali yapan öğrenciler kopya çekmiş sayılacaktır.

14- Yaz döneminde yapılmaya çalışılacak olan yoğunlaştırılmış uygulama veya pratiklere (tıbbi beceri ve PDÖ dahil) devam zorunluluğu aranacaktır. İlgili dersin uygulama veya pratiğine devam etmeyen veya sınavına girmeyen öğrencinin kurul sınavında o ders için cevaplamış olduğu sorular geçersiz sayılacak ve değerlendirilmeye alınmayacaktır.

15- Açıklanan kurul sonu sınav notları bilgi niteliğinde olacak kesin sonuçlar ilgili kurulun yapılabilirse uygulama veya pratikleri (tıbbi beceri ve PDÖ dahil)  ile sınavları tamamlandıktan sonra yeniden hesaplanarak duyurulacaktır.

16- Geçerli bir mezareti nedeniyle kurul sınavına giremeyen öğrencilerimizin mazeret sınavları pandemi tedbirlerine uygun şekilde Fakültemizde yapılacaktır.

Dönem I, II ve III Öğrencilerine Sınavlarla İlgili Duyuru ...>>>