ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE!

Sevgili Öğrenciler,

Ülkemizin Yeni Corona Virüs (COVID-19) küresel salgını ile mücadele süreci devam etmektedir. Bu nedenle üniversitemizin 2020-2021 akademik yılı güz döneminin başlangıcı ertelenmiş ve yeni başlangıç tarihi 05 Ekim 2020 olarak sizlere daha önceden duyurulmuştu. Fakültemizin altıncı sınıfları (eğitimleri devam ettiği için) hariç diğer tüm sınıflarının 2020-2021 eğitim-öğretim güz yarıyılı 05 Ekim 2020 tarihinde başlayacaktır.

Üniversitemiz Senatosunun aldığı kararı gereği 2020-2021 güz dönemi eğitim-öğretimi fakültemizde aşağıda belirtilen şeklide uygulanacaktır.

Dönem I-II-III’te güz dönemindeki tüm dersler, uygulamalar ve sınavlar online (senkron/asenkron) olarak yapılacaktır. Yüz yüze eğitim-öğretim yapılmayacağı için öğrencilerimiz fakülteye gelmeyecek, kendi evlerinden internet üzerinden eğitim-öğretime devam edeceklerdir. Fakültemiz web sayfasında yayınlanan 2020-2021 eğitim rehberine uygun olarak dersler ve laboratuvar uygulamaları Fırat Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (FUZEM) üzerinden online sisteme yüklenecek ve oradan sizlerin kullanımına açılacaktır. Senkron yapılacak dersler sizlere ayrıca duyurulacaktır. Sınavlar (uygulama/teorik) yine 2020-2021 eğitim rehberinde belirtilen tarih ve saatlerde online olarak yapılacaktır. Sınavların yapılış şekli ve sınav kuralları daha sonra sizlerle paylaşılacaktır.

Dönem IV ve V’ te dersler online olarak (senkron/asenkron) FUZEM üzerinden yapılacak, yüz yüze ders anlatılmayacaktır. Ancak klinik pratik uygulamalar yüz yüze seyreltilmiş gruplar halinde yapılacaktır. Bu nedenle dönem IV ve V öğrencilerimizin 05 Ekim 2020 tarihinde fakültemizde olmaları gerekmektedir. Devam zorunludur. Bu dönemde klinik pratik uygulamalar ve bunların sınavları 2020-2021 eğitim rehberinde belirtilen takvime göre gerekli önlemler alınarak yüz yüze gerçekleştirilecektir.

Dönem VI öğrencileri 2020-2021 eğitim rehberinde belirtildiği gibi eğitimlerine gerekli tedbirleri alarak yüz yüze devam edeceklerdir. Onların takviminde herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.

Alınan bu kararlarda pandeminin seyrine göre değişiklik olduğu taktirde web sayfamız üzerinden sizlerle paylaşılacaktır.

Biran önce bu sıkıntılı sürecin bitmesi, sizlerle bir araya gelmek ve kaldığımız yerden yüz yüze eğitim öğretimimize devam etmek en büyük isteğimizdir.

Sevgiyle ve sağlıcakla kalın….