TÜBİTAK 2237 B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı Eğitimi Fırat Üniversitesi’nde Yapıldı.

Sağlık Bilimleri alanında “TÜBİTAK için Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi” Fırat Üniversitesi’nde yapıldı.

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, TÜBİTAK için Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Engin Şahna, çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri ile Fırat Üniversitesi Öğretim üyeleri katıldı.

Eğitim programının açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK için Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi Koordinatörü Prof. Dr. Engin Şahna, eğitimin amacının Sağlık bilimleri alanında uluslararası ve TÜBİTAK programlarına proje yazma ve yürütme süreçlerinin tüm aşamalarında katılımcıların yetkinliğini artırmak olduğunu belirterek, düzenlenen eğitime 13 farklı üniversiteden 50 kişinin katıldığını söyledi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ ise, 2013 yılından itibaren başlayan proje eğitimlerinin her yıl artarak devam ettiğini belirterek, bu proje etkinlikleri sayesinde Fırat Üniversitesinin TÜBİTAK ve diğer Uluslararası kuruluşlardan aldığı destek miktarının arttığını söyledi.

Fırat Üniversitesinde nicelikten ziyade niteliği önemseyen bir yönetim modeli sergilediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Demirdağ, sıradan olmak yerine farkındalık oluşturmak gerektiğini belirtti.

Üç gün boyunca devam eden proje kapsamında, Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, İnönü Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Prof. Süleyman Sandal, Prof. Dr. Cemil Çolak, Doç. Dr. Suat Tekin, İstanbul Medipol Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ertuğrul Kılıç ve Fırat Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kazım Şahin eğitimci olarak katıldı.

Dr. Engin ŞAHNA nın konuşmasından,

Ülkemizin köklü geçmişi olan, en güzel kampüslerinden birine sahip, iyi-güncel bilim üreten, Teknofest-İstanbulda aldığı son ödüllerlede (bölgesel kalkınma-sanayı işbirliği-proje tabanlı çıktılar) adını birkez daha duyuran-ıspatlayan üniversitemizde sizleri ağırlamaktan mutluluk-onur duyuyorum.

Benzer kurslar ile erken farkındalık çok daha iyi sonuçlar verebiliyor. Bizler sağlık alanında 10 yıl hatta birkaç yıl sonra bile ne olacağını ne tür teşhis-tedavi yöntemi, yeni yaklaşımlar, yeni cihazlar olacağını kestiremiyoruz çok hızlı gelişiyor. Yakalamak için içinde olmalıyız. İyi olmalıyız biz üretmeliyiz. bilgi üretmeliyiz.

Bu amaçla ulusal-uluslararası imkanları, fonları kullanmak için proje üretmeli yazmalı yürütmeliyiz. Nasıl daha iyi olabileceğini anlatmak için alanında oldukça iyi olan akademisyen arkadaşlarımla sizlerleyiz. Sağlık bilimleri alanında uluslararası ve TÜBİTAK programlarına proje yazma ve yürütme süreçlerinin tüm aşamalarında katılımcıların yetkinliğini artırmak amaçlanmıştır. Bu amaçla TÜBİTAK 1001 başvuru formundaki başlıklar adım adım anlatılacak ve uygulamalar yapılacaktır.

Eğitmenler: 6'sı diğer üniversitelerden toplam 8 eğitmen

Eğitmenlerimiz ulusal-uluslararası proje yönetimi ve deneyimine sahip alanlarında etkin TÜBİTAK da görevler almış, çok sayıda benzer eğitim etkinliklerine katkı sağlamış araştırıcılardır. Üç eğitmenimiz Türkiye Bilimler Akademisi (TUBA) üyesidir ve farklı zamanlarda TÜBİTAK Sağlık Bilimleri Bilim ödülü almışlardır. Bir eğitmenimiz TUSEB Aziz SANCAR bilim ödülü sahibidir).