Üst Menu

User menu

Tarihçe

Fırat Üniversitesi bünyesinde bir Tıp Fakültesi açılması konusunda ilk girişimler 21 Nisan 1972 tarihinde başlamıştır. Çalışmalara bir süre ara verildikten sonra 07 Ocak 1976 tarihinde Fırat Üniversitesi’ne bağlı olarak bir Tıp Fakültesi açılması kararı üzerine kuruluş çalışmalarına hız verilmiştir. 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun yayımına kadar bu girişimler sürdürülmüş, bundan sonra 41 sayılı K.H.K. ile Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 1983-1984 öğretim yılına 106 öğrenci ile Elazığ’da başlamıştır. Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı ile Fırat Üniversitesi Rektörlüğü arasında yapılan bir protokol ile yaklaşık 200 yataklı Doğum Hastanesi, Fırat Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne dönüştürülerek eğitim ve öğretim hizmetlerine tahsis edilmiştir.