Fakülte Hakkında

Doğu'nun güzel şehri Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 34. yılını doldurmuştur. Tıp Fakültemiz kuruluşundan bu yana 2362 hekim mezun etmiştir. Fakültemizde 2002-2003 eğitim öğretim yılından itibaren entegre sisteme geçilmiş olup, halen 999 öğrenci ile eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Tıp Fakültesinde 3 bölüm ve bölümlere bağlı 45 anabilim dalı 37 bilim dalı bulunmaktadır. Fakültemizde halen 77 Profesör, 31 Doçent, 69 Yardımcı Doçent  ve 271 Araştırma Görevlisi öğretim elemanı olarak görev yapmaktadır.

Fırat Tıp Merkezi kampüs içerisinde inşaatı devam eden yeni binasında, yöre halkına ve çevre illere üçüncü basamak hizmeti sunmaktadır. Fırat Tıp Merkezi’nde, acil ve çocuk acil birimleri dahil olmak üzere 55 birim poliklinik hizmeti vermekte, bunların 40’ı aynı zamanda yataklı tedavi hizmeti sunmaktadır. Fırat Tıp Merkezi’nin şu anda yatak kapasitesi 962’dir. Tıp Fakültesi Dekanlığı 18.05.2000 tarihinden itibaren kullanım alanı 3500 m² olan yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Bu binada idari bölümlerin yanı sıra Yönetim Kurulu Odası, Toplantı Salonu gibi modernize salonlar mevcuttur. Ayrıca bu salonlarda Anabilim Dallarının istekleri üzerine eğitim toplantıları düzenlenebilmektedir. Tıp Fakültesi Amfileri yapılan düzenlemeler ile kongre ve toplantılara hizmet verebilir hale gelmiştir. Tıp Fakültesi bünyesinde tüm öğrencilerimizin yararlanabileceği internet bağlantılı bir bilgisayar laboratuarı oluşturulmuştur. Yine büyük bir ihtiyaca cevap veren Fırat Üniversitesi Deneysel Araştırmalar Merkezi kurulmuş ve faaliyetlerini sürdürmektedir. Temmuz 2002 tarihinden bu yana üç ayda bir yayınlanan Tıp Fakültesi Bülteni öğretim elemanları ve öğrencilerimizin bütünleştiği bir yayın organıdır. Fırat Tıp Merkezi 400 kişilik kongre, sempozyum ve diğer toplantılar için bir salon oluşturulmuştur. Tıp Fakültesi binası yanında öğretim elemanları ve öğrencilerimiz için kafeteryalar açılmıştır. Tıp Fakültesi binası içerisinde 400 kişilik konferans salonu, 6 adet amfi, 3 adet multidsipliner laboratuar 120 kişilik kütüphane/okuma salonu mevcuttur. Tıp Fakültesi binası yanında halı saha, basketbol, voleybol sahası ve tenis kortundan oluşan spor kompleksi yapımı tamamlanmıştır. Tıp Fakültesi ve Fırat Tıp Merkezi’nin çevre düzenleme çalışmaları hızla devam etmektedir.

Fakültemizin kuruluşundan bu yana; Prof.Dr. Oktay ÖZKARAKAŞ, Prof.Dr. Gürsel ORTUĞ, Prof.Dr. Süleyman Sırrı KILIÇ, Prof.Dr. Özge ARDIÇOĞLU, Prof.Dr. Ömer Lütfi ERHAN, Prof.Dr. İrfan ORHAN ve Prof.Dr. Murad ATMACA asaleten dekanlık görevi yapmışlardır. Şu an ise bu görevi Prof.Dr. Ahmet KAZEZ sürdürmektedir.